Kranio-Sakral Terapi(KST) er en meget blid og samtidig dybtgående behandlingsform, hvor terapeuten arbejder med kroppens egne ressourcer til at etablere ny energi og til at helbrede sig selv. Behandlingen vil altid være rettet mod at afbalancere kroppens nervesystemet. Behandlingen er også meget velegnet til børn, grundet dens nænsomhed.

Det har været almindelig kendt, at det nyfødte barns kranieknogler er bevægelige, men at kranieknoglerne ikke er fasttømrede som voksen var nyere viden. I 1920 dokumenterede den amerikanske læge og osteopat William Sutherland, at der er bevægelighed mellem kranieknoglerne hos voksne mennesker.  Senere i 1970 erne fortsatte den amerikanske osteopat og læge John Uplegder og forskede videre på Sutherlands opdagelser. Det var Uplegder der udviklede kraniosakral terapien som selvstændig behandlingsform.

Som kranio - sakral terapeut arbejder man så blidt, at man kommer bag om kroppens eget forsvar og får nervesystemet til at arbejde med i helbredelsesprocessen.

Som terapeut lytter man med ens hænder til kroppens manglende rytmer og bevægelser ved, at holde på kroppen på udvalgte steder og med særlige greb. Terapeuten støtter derigennem med sine hænder kroppen til, at give slip på bevidste og ubevidste spændinger. Kranio-Sakral terapien arbejder med knogler, led, hjernehinder, hjernevæsken, muskler, bindevæv og organer, behandlingen har derigennem indflydelse på nerve, hormon - og immunsystem - og har dermed effekt på hele kroppen.

KST har ingen bivirkninger, det er samtidig meget behageligt og blidt at modtage.

Behandlingen foregår henholdsvis siddende på en taburet og liggende på en briks. Det anbefales at have let/løst siddende tøj på, som du beholder på under behandlingen. En behandling varer typisk 50-60 min. 

Hvem kan have gavn af denne behandlingsform:

Mennesker med piskesmældslæsioner, hjernerystelse, smerter i bevægeapparatet, kroniske smerter, nervesmerter, gigt, stress, svimmelhed, spændingshovedpine, migræne, fysiske overbelastninger, skæv kropsholdning, depression, søvnbesvær, tinnitus  mv. 

Børn/unge med ADHD, Asperger, indlæringsproblemer, motoriske vanskeligheder, stressymptomer mm.