Hot Stone massage er en massageform, som foretages med varme lavasten.  Det er en 1000 år gammel indiansk massageform, hvor opvarmede lavasten masseres med blide afstressende bevægelser på kroppen. Varmen fra stenene bereder sig langsomt til kroppen, og trænger dybt ind i musklerne hvor spændinger løsnes.

Metoden arbejder med energibanerne i kroppen og stimulere derigennem blodomløb og organer. Det siges at massagen er 10 gange så effektiv som almindelig fysiurgisk massage.

Hot stone massage kaldes også for energi therapy, det har en vidunderligt virkning på kroppen både fysisk og psykisk.

Lavastenene opvarmes, nogle af stenene lægges på strategiske punkter på kroppen, hvor varmen fra disse trænger i dybden og løsner spændingerne. Derefter smøres dele af kroppen ind i en neutral olie og masseres med de ca 50 grader varme lavasten. De dybe massage strøg kombineret med de varme sten, giver en vidunderlig, afslappende og helende massage, der afhjælper ømme og stive muskler og er balsam for en stresset sjæl.

I praksis foregår massagen ved at du ligger på en briks med et lagen under og over dig, iført dine underbenklæder og evt. bh. Der lægges varme sten under dig og på udvaglet steder over på dig. Derefter masseres ben, arme, ryg og nakke.

Hvem har gavn af Hot Stone Massage:

Mennesker som har mange myoser, behandlingen med de varme lavasten siges at smelte infiltrationerne væk. Kombinationen af hænder og varme sten giver en dybdegående massage, der lindre muskelspændinger utrolig effektivt, samtidig med det giver en indre ro og velvære.

Da jeg er uddannet ergoterapeut, kranio-sakral terapeut og zoneterapeut vil jeg, ved behov, kunne supplere Hot Stone massagen med behandlingsteknikker fra disse andre specialer.

Endelig kan Hot Stone behandlingen vælges hvis man bare ønsker at give sig selv en velværebehandling, hvor man slapper inderligt af, nyder varmen og den blide massage. Det er en super behandling til en dag, hvor man vil være god ved sig selv.